De waarde van de woningen in de regio Utrecht is de afgelopen 2 jaar flink gestegen. Als u nog naar uw zin woont en geen verkoopplannen heeft kunt u wellicht toch profiteren van deze waardestijging!

HOE KUNT U HIERVAN PROFITEREN?
Toen u een aantal jaar geleden uw woning financierde heeft de hypotheekverstrekker u in een bepaalde risicoklasse ingeschaald en de rente bepaald. Inmiddels heeft u waarschijnlijk al een deel afgelost en is ook de waarde van úw woning gestegen.

Bij veel hypotheekverstrekkers kunt u verzoeken om een nieuwe risico-inschaling (niet voor hypotheken met NHG). Dit doet u door middel van een taxatierapport. Op een hypotheek van € 300.000 kan dit leiden tot een besparing van € 1.200 bruto per jaar gedurende het restant van de rentevast periode door een renteverlaging van 0,4%.

BENIEUWD OF DIT OOK VOOR U GELDT?
Hypotheken Utrecht kan u snel en vrijblijvend informeren of de renteverlaging mogelijk is voor uw hypotheek. Indien dit mogelijk is, kunnen wij u begeleiden. Dit doen wij in samenwerking met de taxateur van Beumer Garantiemakelaars. Indien u alleen een taxatierapport wenst of toch meer wilt weten over eventuele verkoop van de woning kan Beumer Garantiemakelaars u uiteraard ook van dienst zijn.