Vrijgezellen kopen onverzekerd een huis

Financieel adviseurs raden aan wél goed aan je nabestaanden te denken.

“Je sluit de verzekering toch af om ervoor te zorgen dat je partner in hetzelfde huis kan blijven wonen als je overlijdt. Met de orv kun je het inkomen dat wegvalt ondervangen.”, zegt Martin Hagedoorn van De Hypotheekshop. “De ontwikkeling heeft ons verrast en we maken er ons ook zorgen over. We zien de orv als een belangrijke verzekering en we waren bang dat die dezelfde kant op zou gaan als de arbeidsongeschiktheidsverzekering. Die is ook niet verplicht en wordt weinig afgesloten. Terwijl arbeidsongeschiktheid een groter risico is dan overlijden.”

Weggegooid geld

Harrie-Jan van Nunen van de Financiële Makelaar ziet ook in dat de orv niet een heel populaire verzekering is. „Mensen zien het toch snel als weggegooid geld. Want je betaalt er elke maand premie voor, maar je krijgt er zelf per definitie niks voor terug.”

Maar zowel Van Nunen als Hagedoorn adviseert alleenstaanden om wel goed na te denken over de beslissing om wel of geen orv af te sluiten. „Ik stel alleenstaande kopers altijd de vraag: stel dat je morgen komt te overlijden, wat wil je dan achterlaten voor je nabestaanden?” zegt Van Nunen. „Als je een huis hebt, lopen zij in elk geval een risico dat zij het voor minder kunnen verkopen dan de resterende hypotheeksom en met de restschuld blijven zitten. En vaak zullen zij ook niet direct de woning verkopen. Dan is het de vraag of zij tot de verkoop de hypotheek- en woonlasten kunnen betalen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *